Sari la conținut
Tetrakers

AMD depăşeşte NVIDIA pe segmentul vânzărilor de acceleratoare grafice, pentru prima dată în ultimii 5 ani.

Postări Recomandate

Pentru prima dată după foarte mulţi ani, vânzările AMD cresc puternic atât pe segmentul de procesoare cât şi pe cel de plăci video.

 

Ajutat şi de strategia rivalului NVIDIA, care a poziţionat întreaga gamă de acceleratoare GeForce RTX pe un domeniu de preţuri semnificativ crescute faţă de seriile GTX anterioare, AMD a reuşit să acapareze fără prea mari dificultăţi segmentul entry-level, lansarea noii familii Navi reprezentată de seriile Radeon RX 5700 şi Radeon RX 5700 venind doar să impulsioneze un parcurs deja foarte promiţător.

 

image.png.c3e9d01444cfce51f67146d9a692e6e0.png

 

In cifre, Intel rămâne liderul nedisputat al pieţei de unităţi GPU, soluţiile de grafică integrată livrate la pachet cu nenumărate procesoare pentru sisteme server, PC-uri desktop, laptopuri şi tablete adunând 66.9% cotă de piaţă, în scădere cu 1.4% faţă de trimestrul anterior. Cu o creştere de 1.5% faţă de trimestrul anterior şi 2.4% creştere anuală, AMD deţine acum 17.2% din piaţa de procesoare grafice.

 

 

Cu 16% cotă de piaţă, în scădere cu 0.1% faţă de ultimul trimestru şi -1% faţă de anul anterior, NVIDIA rămâne pe locul trei din punct de vedere al numărului de unităţi GPU livrate, nu şi cel al veniturilor generate per GPU vândut. Luând în considerare doar segmentul foarte profitabil de acceleratoare grafice discrete, NVIDIA încă are 67.9% cotă de piaţă, lăsând 32.1% cotă de piaţă pentru AMD.

 

Spre comparaţie, NVIDIA deţinea spre finalul anului trecut 81.2% cotă de piaţă pe segmentul de acceleratoare grafice discrete, comparat cu 18% pentru AMD. Deşi spectaculoasă, creşterea de care se bucură AMD pe acest segment poate fi numită cel mult o normalizare a situaţiei după prăbuşirea vânzărilor de la finalul anului trecut, raportată după un vârf de 34.2% cotă de piaţă în trimestrul Q2-2018.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

  • Who Was Online   7 Users were Online in the Last 24 Hours

  • image.png

                                                                                                                                                  

    Suntem o comunitate de gaming cu aproape 1 an de experienta.                           

    Fondata de catre iGamer pe data de 22 decembrie 2018, comunitatea                        

    continua sa se dezvolte in fiecare zi.

×